Na hlavný obsah

Rusko vypálilo rakety na budovu ukrajinského letectva, tvrdí Kyjev

Ruská armáda vypálil šesť riadených striel na sídlo veliteľstva vzdušných síl ukrajinskej armády v meste Vinnycia. Časť z nich zostrelila protivzdušná obrana, zvyšok zasiahol niekoľko budov a spôsobili značné škody na infraštruktúre, oznámilo v piatok (25. 3.) ukrajinské letectvo na sociálnej sieti. Informovala o tom agentúra Reuters. „Následky zásahu raketovej strely sa zisťujú,“ uviedlo letectvo […]

Rusko vypálilo rakety na budovu ukrajinského letectva, tvrdí Kyjev
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruská armáda vypálil šesť riadených striel na sídlo veliteľstva vzdušných síl ukrajinskej armády v meste Vinnycia. Časť z nich zostrelila protivzdušná obrana, zvyšok zasiahol niekoľko budov a spôsobili značné škody na infraštruktúre, oznámilo v piatok (25. 3.) ukrajinské letectvo na sociálnej sieti. Informovala o tom agentúra Reuters.

„Následky zásahu raketovej strely sa zisťujú,“ uviedlo letectvo vo vyhlásení.

O prípadných obetiach či ranených nie sú informácie, ukrajinská strana ale svoje straty neoznamuje. Starosta mesta však neskôr podľa denníka Ukrajinska pravda ubezpečil, že ruský úder si nevyžiadal obete na životoch.

„Rusi zaútočili raketami na veliteľstvo (letectva). Je dôležité, že nie sú žiadne obete,“ ohlásil starosta mesta Serhij Morhunov. Vyzval súčasne obyvateľov mesta, aby sa uchýlili do krytov, len čo počujú sirény varujúce pred náletom.

Rusi chcú vraj oslobodiť Donbas

Pri útoku zo 6. marca ruské rakety úplne zničili letisko vo Vinnycii, ktorá leží zhruba 200 kilometrov juhozápadne od Kyjeva. Zahynulo pritom deväť ľudí. O desať dní neskôr zasiahla raketová paľba ruskej armády v tomto administratívnom centre Vinnyckej oblasti aj televíznu vežu.

Ruské ministerstvo obrany v piatok uviedlo, že prvá fáza „špeciálnej vojenskej operácie“ na Ukrajine je už takmer ukončená a momentálne sa zameriava na úplné „oslobodenie“ Donbasu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet