Na hlavný obsah

Slovensko daruje Ukrajine vojenský materiál v hodnote vyše 6 miliónov eur

Schválila to vláda.

Slovensko daruje Ukrajine vojenský materiál v hodnote vyše 6 miliónov eur
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Slovensko pošle na pomoc Ukrajine vojenský materiál v hodnote 6,27 milióna eur. Na svojom rokovaní to vo štvrtok (3. 3.) schválila vláda.

„V kontexte masívnej nevyprovokovanej vojenskej agresie Ruskej federácie proti Ukrajine sa navrhuje, aby vláda SR vyslovila súhlas s darovaním vojenského materiálu Ukrajine,“ píše v návrhu uznesenia.

Návrh predložil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). „Ukrajina požiadala SR o darovanie vojenského materiálu. Ministerstvo obrany SR navrhuje Ukrajine darovať vojenský materiál v celkovej hodnote 32,2 milióna eur,“ píše sa v materiáloch. Rezort dodal, že využije možnosti refundácie niektorých výdavkov na úrovni Európskej únie a na základe bilaterálnych dohôd.

„Ukrajina zvádza naozaj tvrdý boj o svoju krajinu a budúcnosť. Okrem toho však bojuje aj za nám blízke hodnoty demokracie a slobody. Som hrdý, že spolu s partnermi a spojencami v EÚ a NATO, ale tiež naprieč celým Slovenskom, máme jednotný a jednoznačný postoj. Preto sme sa opäť rozhodli Ukrajine pomôcť – samozrejme zodpovedne a v rámci našich možností,“ uviedol štátny tajomník rezortu obrany Marian Majer.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko