Na hlavný obsah

Výstavba električkovej trate v Petržalke úspešne pokračuje

Hotová má byť koncom roka 2023.

Výstavba druhej etapy električkovej trate v Petržalke sa dostáva do ďalšej fázy. Aktuálne sa pracuje na výstavbe mostov. Na takmer štvorkilometrovom úseku vznikne sedem nových zastávok. Termín dokončenia novej radiály je koncom budúceho roka.

Prvýkrát začali električky premávať do bratislavskej Petržalky v lete roku 2016. Radiála má zatiaľ len 3 zastávky. Vedie cez zrekonštruovaný Starý most popri Sade Janka Kráľa a končí na zastávke Jungmanova. Magistrát hlavného mesta spustil výstavbu druhej etapy trate – smerom na Technopol a Janíkov dvor.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ťažisko prác prebieha na dvoch mostných objektoch, ktoré sú bližšie k centru. Pracuje sa na zakladaní týchto mostov, na stavbe môžeme vidieť baranenie štetovníc, hĺbenie stavebných jám,“ hovorí František Brliť, poradca hlavného mesta pre oblasť dopravných stavieb.

Predpokladaná cena stavby je 74,5 milióna eur. Väčšinu peňazí čerpá mesto z eurofondov.

„Každopádne, teraz platí to, čo máme dohodnuté zmluvne. To znamená, že ten harmonogram s ukončením prác platí do konca roku 2023,“ priblížila Tatiana Kratochvílová, námestníčka primátora Bratislavy Matúša Valla.

Denná kapacita cestujúcich bude 30 000 v oboch smeroch. Cesta z konca Petržalky do centra mesta potrvá 12 minút.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny