Na hlavný obsah

Americká polícia zatkla podozrivého zo streľby v newyorskom metre

Ide o 62-ročného muža.

Americká polícia zatkla podozrivého zo streľby v newyorskom metre
Záchranári a policajti sa zhromažďujú pri vstupe na zastávku metra v štvrti Brooklyn v New Yorku po streľbe. Foto: TASR/AP

Americké úrady v stredu (13. 4.) zatkli muža, ktorý je podozrivý z utorkového (12. 4.) útoku v newyorskom metre, pri ktorom sa zranilo 23 ľudí. Informovali o tom agentúry AFP, AP a Reuters.

Zatknutým mužom je 62-ročný Afroameričan Frank R. James, po ktorom úrady začali pátrať krátko po incidente. Streľba sa odohrala v stredu ráno miestneho času v súprave expresnej linky „N“, ktorá smerovala z Brooklynu na Manhattan. Ozbrojený muž v súprave metra vytiahol zo svojho ruksaku dymovnicu a potom spustil streľbu.

Po incidente skončilo desať ľudí so strelnými zraneniami, zatiaľ čo ďalších 13 osôb utrpelo zranenia v dôsledku nadýchania sa dymom alebo sa zranili pri pokuse o útek z miesta činu.

James bol podľa šéfa newyorských detektívov Jamesa Essiga v minulosti už deväťkrát zatknutý, naposledy v roku 1998. K tomu ho zadržali tiež trikrát v New Jersey. Nikdy ho však neodsúdili za zločin, a tak si mohol legálne zaobstarať zbraň, ktorú v utorok použil.

Podľa oblastného prokurátora Breona Peaca polícia neobjavila známky toho, že by mal napojenie na medzinárodné či vnútorné teroristické organizácie a motív činu stále vyšetruje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet