Na hlavný obsah

Michal Uherčík bude kandidátom SaS na primátora Martina

Kampaň bude hradiť koaličná strana.

Michal Uherčík bude kandidátom SaS na primátora Martina
Kandidát na primátora Martina - Michal Uherčík. Foto: Facebook/Michal Uherčík

Poslanec mestského zastupiteľstva mesta Martin – Michal Uherčík – bude kandidátom strany SaS na primátora Martina. Oznámil to v utorok (5 .4) predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík.

Martin je podľa Sulíka najväčším mestom, v ktorom strana postaví kandidáta v komunálnych voľbách. „Uherčík je zakladajúcim členom SaS. Bol pracovitý člen, ktorý veľa nerozprával, ale dalo sa na neho vždy spoľahnúť. Myslím si, že je najvhodnejším kandidátom pre mesto Martin,“ povedal Sulík.

Toto je prvýkrát za 12 rokov, keď sa uchádza o nejakú významnú funkciu, a urobíme všetko pre to, aby bol vo voľbách úspešný. Kampaň bude stáť niekoľko desaťtisíc eur a všetky financie hradí SaS,“ dodal Sulík.

Uherčík uviedol, že sa uchádza o post primátora, pretože sa už nemôže pozerať, ako mesto chradne. „Potrebujeme naozaj zásadnú zmenu. A nie je ťažké zmeniť toto mesto, riešenia existujú. Program, ktorý predstavím, bude ambiciózny, ale reálny. Je 11 oblastí, ktoré postupne rozpracovávame. Je toho veľa, do čoho sa treba pustiť, ale treba prísť pripravený,“ skonštatoval.

Ako mestský poslanec Uherčík očakával, že bude postačujúce prichádzať s nápadmi a inšpiráciami. „Že budeme o nápadoch a riešeniach konštruktívne diskutovať a budeme hľadať riešenia pre ľudí. Napriek enormnej snahe sa to nedarí,“ vysvetlil.

„V mestskom zastupiteľstve namiesto hľadania dobrých riešení pre občanov Martina sa utápame v malosti a osobných záujmoch. A mesto upadá. Urobím všetko pre to, aby sa Martin zasa stal mestom, o ktorom sa píše v pozitívnom duchu, a aby sme mohli byť na Martin hrdí,“ zdôraznil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny