Na hlavný obsah

MS v hokeji 2022: Kanada vyhrala druhý zápas, Taliansko zdolala 6:1

Kanaďania figurujú priebežne na čele tabuľky.

MS v hokeji 2022: Kanada vyhrala druhý zápas, Taliansko zdolala 6:1
Hokejista Josh Anderson z Kanady sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Hokejisti Kanady si na MS vo Fínsku pripísali na konto druhé víťazstvo. V nedeľu potvrdili v A-skupine v Helsinkách pozíciu jasného favorita triumfom nad Talianskom 6:1, hoci po vlažnom úvode sa vedenia ujali až krátko pred polovicou zápasu. Kanaďania figurujú priebežne na čele tabuľky s plným počtom šiestich bodov, Taliani majú na konte nulu.

Kanaďania budú v pondelok (16. 5.) o 15.20 SELČ ďalším súperom Slovenska na šampionáte. Taliani sa o deň neskôr v rovnakom čase stretnú s Dánskom.

Kanaďania začali proti totálnemu outsiderovi mimoriadne rozpačito, prvú tretinu odkorčuľovali na pol plynu a z letargie ich musel prebudiť až inkasovaný gól v 13. minúte. Talianov poslal senzačne do vedenia Pietroniro a o chvíľu neskôr mohol zvýšiť na 2:0 vo veľkej príležitosti Hannoun.

Kanada hrala hlboko pod svoje možnosti

Aspoň remízový stav pre Kanadu pred prvou prestávkou potom zariadil delovkou od modrej čiary Sanheim, no javorové listy hrali hlboko pod svoje možnosti. Taliani na čele s brankárom Faziom držali nerozhodný stav takmer do polovice stretnutia. Až v 29. minúte poslal zámorský tím prvýkrát do vedenia Anderson šikovným tečom po nahodení Maya od modrej.

Ešte do konca druhej časti zvýraznili náskok Kanady na 4:1 gólmi Roy a Johnson. V prostrednej časť už Kanaďania dominovali, vyhrali ju o tri góly a na začiatku tretej pridal piaty zásah tímu Mayo. Víťazstvo kanady spečatil v 55. minúte pri vlastnom oslabení Gregor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport