Na hlavný obsah

Na MS 2022 sa nepredstavia Riečický, Koch, Baláž a Valach

Definitívna nominácia bude známa v pondelok.

Na MS 2022 sa nepredstavia Riečický, Koch, Baláž a Valach
Slovenskí hokejisti sa stali víťazmi domáceho turnaja Kaufland Cup 2022. Foto: TASR

V tíme slovenskej hokejovej reprezentácie nepokračujú po domácom turnaji Kaufland Cup brankár Dominik Riečický, obranca Patrik Koch a útočníci Jozef Baláž a Marek Valach. Konečná nominácia na MS vo Fínsku bude známa v pondelok (9. 5.). Slováci v generálke na MS zdolal Francúzsko 2:0.

Vedenie reprezentácie očakáva príchod brankára Adama Húsku, ktorý nahradí Riečického a vo Fínsku vytvorí trojicu s Patrikom Rybárom a Matejom Tomekom. „Letenku má vyriešenú, v utorok sa pripojí k tímu,“ povedal generálny manažér Miroslav Šatan. Otázniky visia nad obrancami Matejom Grmanom a Martinom Gernátom, ktorých čakajú vyšetrenia.

Definitíva by mala padnúť v pondelok. V tíme pokračuje aj 17-ročný útočník Adam Sýkora, ktorý má za sebou zatiaľ iba jeden zápas v A-mužstve. Svoj reprezentačný debut okorenil gólom do bránky Nórska.

„Zaujal nielen výkonom v tom zápase, ale aj v extralige. Je to ďalší mladý, nádejný hráč, ktorému sme sa rozhodli dať šancu. Je pravdepodobné, že s nami pocestuje na MS, no zrejme bude v úlohe „čakateľa.“ Závisieť to bude aj od toho, či ešte prídu nejakí hráči zo zámoria,“ načrtol Šatan. Reprezentační tréneri počítajú aj s útočníkom Milošom Romanom a obrancom Adamom Jánošíkom, ktorí na Kaufland Cupe nehrali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport