Na hlavný obsah

NAKA zadržala 17-ročného chlapca, ktorý hovoril o teroristickom útoku na Spiši

Rodičia sa o pláne dozvedeli len z televízie.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala akciu s krycím názvom „PAS“. Zadržala osobu, ktorá sa mala na sociálnych sieťach vyhrážať plánovaním masovej vraždy na Spiši. V Správach RTVS sme o tom informovali v stredu (25. 5.).

Na internete sa objavilo video, v ktorom jeho autor hovoril, že na blížiacich sa Spišských trhoch plánuje spolu so svojim gangom zavraždiť 200 ľudí v meste. 

Príslušníci NAKA zasahovali na námestí Iglovia v Spišskej Novej Vsi vo štvrtok (26. 5.) okolo pol jedenástej večer. Lynx comando zadržalo páchateľa v bytovke. Bol ním iba 17-ročný chlapec.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Spali sme, len čo bol na balkóne ten krik vonku. Zobudili sme sa a pozerali sme sa.“ „Dozvedel, som sa, že nejaký ten teroristický útok, alebo čo to malo byť.” “Dačo sa tu dialo v noci.” Zaznelo od susedov z bytovky v ankete.

Lynx comando pri domovej prehliadke zaistilo rozhodujúce digitálne stopy.  “Hrozba teroristického útoku súvisiaca s videami na YouTube, ktoré sa posledné dni šírili internetom, je definitívne a jednoznačne odvrátená,” vyhlásil policajný hovorca Michal Slivka.

V rukách polície sa ocitol 17-ročný Adam G. Rodičia netušili, čo ich syn urobil. O plánovanom útoku sa dozvedeli až z televízie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny