Na hlavný obsah

Novou riaditeľkou Centra právnej pomoci je Zuzana Števulová

Prichádza z Ligy pre ľudské práva.

Novou riaditeľkou Centra právnej pomoci je Zuzana Števulová
Na snímke nová riaditeľka Centra právnej pomoci Zuzana Števulová. Foto: TASR

Novou riaditeľkou Centra právnej pomoci (CPP) je Zuzana Števulová, ktorá uspela vo výberovom konaní na túto funkciu. Oznámila to v pondelok (9. 5.) ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Ako uviedol rezort spravodlivosti, Števulová má širokú prax v oblasti právneho poradenstva. Pôsobila napríklad v Lige pre ľudské práva.

„Veľmi sa teším, že to môžem byť ja, kto môže uviesť novú riaditeľku Centra právnej pomoci, keďže si ešte pamätám, že v roku 2006 som začínala ako prvá riaditeľka centra a považujem centrum za veľmi dôležitú organizáciu, ktorú Slovensko má a nemá ju každá krajina ani v rámci EÚ. Je veľmi dôležité aj dnes, že takúto inštitúciu máme,“ uviedla ministerka spravodlivosti.

Rezort spravodlivosti pripomenul, že CPP pred piatimi rokmi medzi svoje služby pripojilo aj možnosť osobného bankrotu. Ten pomáha ťažko zadlženým ľuďom vymaniť sa z tzv. dlhovej pasce.

Okrem toho CPP v súčasnosti zriaďuje infolinku pre občanov Ukrajiny, prostredníctvom ktorej im poskytuje informácie z rôznych oblastí života.

„Veľmi si vážim dôveru, ktorú mám od ministerky spravodlivosti, ktorá je zakladateľkou a prvou riaditeľkou Centra právnej pomoci. Aj pre mňa je centrum výnimočným projektom na Slovensku aj v širšom európskom priestore,“ povedala Števulová.

Súvisí pre mňa s právom každého na prístup k účinnej spravodlivosti, ale aj k právu na rovnosť a ľudskú dôstojnosť, keďže centrum je v podstate zhmotnením týchto princípov, lebo umožňuje ľuďom, ktorí by si to inak nemohli dovoliť, mať prístup ku kvalitnej právnej pomoci. A v tomto odkaze chcem určite pokračovať,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko