Na hlavný obsah

Odevný podnik Zornica je v konkurze, vyše 70 šičiek nedostalo výplaty

Prípad vyšetruje aj polícia.

Legendárny odevný podnik Zornica v Bánovciach nad Bebravou je v konkurze. Viac ako 70 šičiek nedostalo výplaty od vlaňajšieho augusta. Prípad vyšetruje aj polícia ako zločin nevyplatenia miezd a odstupného.

Mnohé ženy z Bánoviec nad Bebravou a okolia sa vyučili za šičky v odevnom závode Zornica a pracovali tam celý život. Aktuálne sú dielne prázdne a zamestnankyne bezradné. Od augusta im vedenie firmy nevyplatilo mzdy.

„Momentálne sa u nás vo fabrike nerobí, od nového roku sme skončili. Mali sme nastúpiť 10. januára s tým, že nám peniaze doplatia, ale nestalo sa tak,“ uviedla zamestnankyňa Zornice Anna Gieciová. Zamestnanci sa obrátili na políciu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vyšetrovateľ okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bánovciach nad Bebravou začal trestné stíhanie vo veci zločinu nevyplatenia mzdy a odstupného. V predmetnom konaní je poškodených viac ako 70 osôb,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Na začiatku pandémie prešla Zornica od šitia odevov k rúškam. Nepomohla ani zákazka pre štátne hmotné rezervy, ktorým dodala viac ako 650 000 rúšok za viac ako 1,7 milióna eur.

Dlhy spoločnosti narastali aj u ostatných veriteľov. Okresný súd v Trenčíne na podnet jedného z nich poslal firmu do konkurzu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko