Na hlavný obsah

Na Výboha už nie je vydaný medzinárodný zatykač

Ten sa chce zúčastniť na hlavnom pojednávaní.

Na Výboha už nie je vydaný medzinárodný zatykač
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) odvolal príkaz na zatknutie podnikateľa Miroslava Výboha. Dôvodom je deklarovaný postoj obžalovaného, že sa chce osobne zúčastniť na hlavnom pojednávaní.

Jeho termíny na banskobystrickom pracovisku ŠTS nariadili na 4., 5. a 6. októbra. Informovala v piatok (24. 6.) hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Sudca ŠTS vyhovel návrhu prokurátora a dňa 15. júna 2022 odvolal príkaz na zatknutie, ako aj európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz vydaný tunajším súdom dňa 22. decembra 2021 na obžalovaného Ing. M. V.,“ priblížila hovorkyňa.

Súd to oznámil aj Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru Bratislava I. „Na základe tohto oznámenia uvedený orgán bezodkladne vykoná v elektronickom systéme zmenu stavu predmetného cestovného dokladu z ‚odcudzený‘ na ‚vydaný‘,“ podotkla s tým, že osobnej účasti obžalovaného už nebránia žiadne okolnosti.

„Následne súd bezodkladne zruší opatrenie o tom, že sa konanie voči obžalovanému vykoná ako voči ušlému. Procesné strany sme o postupe súdu informovali,“ dodala Kudjáková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko