Na hlavný obsah

Obvinený šéf Tiposu Marek Kaňka odstupuje z funkcie

Nechce dopustiť zneužívanie situácie politikmi, tvrdí.

Obvinený šéf Tiposu Marek Kaňka odstupuje z funkcie
Na snímke generálny riaditeľ štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Marek Kaňka. Foto: TASR

Generálny riaditeľ štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Marek Kaňka po jeho obvinení Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti odstúpil z funkcie.

Kaňka je presvedčený, že vyšetrovanie potvrdí jeho nevinu, no nechce dopustiť zneužívanie situácie politikmi. O svojej rezignácii informoval v stredu (15. 6.) v tlačovom vyhlásení.

„Vnímam totiž politickú rovinu svojej funkcie v Tipose a jej zneužívanie v tejto téme, a preto považujem za prirodzené vzdať sa svojej funkcie a prenechať riadenie spoločnosti ostatným členom predstavenstva. K tomuto kroku som pristúpil aj napriek tomu, že obvinenie nijako nesúvisí s mojim pôsobením v Tipose,“ dodal Kaňka. Ďalej sa chce sústrediť na rodinu a na očistenie svojho mena.

Pred zákonom sme si všetci rovní, hovorí Matovič

Šéfa Tiposu obvinila Národná kriminálna agentúra spolu s ďalšími 24 osobami a šiestimi firmami pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti minulý štvrtok (9. 6.).

Úrad vlády SR k obvineniu šéfa Tiposu napísal, že premiér Eduard Heger (OĽANO) nezasahuje do práce orgánov činných v trestnom konaní.

Počká si na výsledok vyšetrovania a následne sa vyjadrí. „Platí to, čo sme sľúbili ľuďom pred voľbami, padni komu padni, pred zákonom si musíme byť všetci rovní. Dôverujem orgánom činným v trestnom konaní, nikoho nechránime a neuznávame politiku našich ľudí,“ uviedol minulý týždeň minister financií Igor Matovič (OĽANO) k obvineniu riaditeľa Tiposu.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa v úvode tohto týždňa vyjadrila, že považuje za principiálne, aby obvineného Mareka Kaňku odvolali.

Podľa predsedu parlamentného výboru pre financie a rozpočet Mariána Viskupiča (SaS) obvinenie šéfa Tiposu v súvislosti s daňovými podvodmi vrhá zlé svetlo nielen na samotný Tipos, ale aj na ministerstvo financií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko