Na hlavný obsah

Pri požiari v Bangladéši zomrelo najmenej 25 ľudí

Iné údaje hovoria dokonca o 28 ľuďoch.

Pri požiari v Bangladéši zomrelo najmenej 25 ľudí
Na snímke hasiči zasahujú pri požiari v Bangladéši. Foto: SITA/AP

Pri obrovskom požiari kontajnerového prekladiska v Bangladéši zomrelo najmenej 25 ľudí. Ďalších najmenej 170 ľudí utrpelo zranenia. Informovali o tom zahraničné agentúry s odvolaním sa na políciu a miestnu tlač. Podľa agentúry AP zahynulo najmenej 28 ľudí. Na mieste v nedeľu (5. 6.) ráno SELČ stále zasahovali hasiči, napísala agentúra AFP.

Terminál sa nachádza v Sitakunde, asi 40 kilometrov od druhého najväčšieho bangladéšskeho mesta Čitagong, ktoré je zároveň najväčším prístavom v krajine. V areáli je podľa miestnej tlače cca 5 000 kontajnerov.

Podľa agentúry AP vypukol požiar v nedeľu skoro ráno SELČ a v areáli boli počuť explózie, ktoré pravdepodobne spôsobili chemikálie uskladnené v kontajneroch. Výbuchy podľa agentúry AFP otriasli budovami vzdialenými niekoľko kilometrov.

„Dvadsaťpäť ľudí pri požiari zahynulo, z toho päť hasičov. Bilancia by sa mohla zhoršiť, pretože požiar ešte nie je úplne skrotený,“ povedal AFP zástupca zdravotníkov.

Podľa zdroja z nemocnice je približne 20 ľudí v kritickom stave s rozsiahlymi popáleninami. Pri nešťastí sa zranilo najmenej 170 ľudí vrátane 40 hasičov a desiatich policajtov, povedal podľa AFP šéf regionálnej polície.

Na mieste ráno stále zasahovali hasiči, podľa správcu bol však požiar vo väčšine areálu pod kontrolou. V kontajnerovom termináli bolo podľa neho popri chemikáliách hlavne oblečenie na vývoz do západných krajín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet