Na hlavný obsah

V okupovanom ukrajinskom Melitopole zaznel silný výbuch

Zranili sa civilisti.

V centre okupovaného Melitopolu na juhu Ukrajiny v nedeľu (12. 6.) večer počas osláv Dňa Ruska zahrmel silný výbuch, ktorý bolo počuť aj v ďalších štvrtiach tohto druhého najväčšieho mesta Záporožskej oblasti.

Predpokladá sa, že pri budove ministerstva vnútra, ktoré riadia ľudia kolaborujúci s Ruskom, explodoval automobil. Zranenia utrpeli dvaja muži a dievča, uviedol na svojom webe RBK-Ukrajina s odvolaním sa na miestne médiá.

Miestni predstavitelia kolaborujúci s okupačnými silami z „teroristického útoku“ obvinili ukrajinských nacionalistov. Ukrajinské médiá ale podľa denníka vopred varovali, že okupanti chystajú na Deň Ruska provokáciu, aby z nej obvinili ukrajinskú stranu.

Ťažko zranení civilisti

Miestne úrady podľa ruskej agentúry RIA Novosti tvrdia, že všetci vojaci a policajti sú v poriadku, explózia ale zranila dvoch civilistov. Výbušné zariadenie bolo podľa agentúry Interfax schované v kontajneri na odpadky. Pri jeho výbuchu utrpela ťažké zranenia mladá dievčina, ktorá bola prevezená do nemocnice, a ďalší miestny obyvateľ má poranený chrbát.

Miestne úrady neskôr podľa agentúry TASS uviedli, že ťažké zranenia utrpelo 15-ročné dievča, ktoré náhodne prechádzalo okolo. O jej život teraz bojujú lekári. Hospitalizovali tiež ťažko zraneného muža. Ďalší dvaja ľudia vyviazli s ľahšími zraneniami.

Výbuchy v nedeľu zahrmeli aj v okupovanom Berďansku, kde časť mesta zostala preto bez elektriny, dodal RBK-Ukrajina. Hovorcu mestského zastupiteľstva Danyjil Vodolazkyj podľa agentúry Unian uviedol, že okupanti vysvetľovali výbuchy ako elektrický skrat, aby utajili, že v skutočnosti v centre mesta horeli ruské vojenské autá s písmenom zet ako rozpoznávacím znakom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet