Na hlavný obsah

Vlaková výluka v úseku Šurany – Levice skomplikovala cestovanie

Opravy potrvajú do 18. októbra.

Začala sa veľká výluka na železničnom úseku Šurany – Levice. Zničenú asi osemkilometrovú trať na južnom koridore musia opraviť. Vlaky by po novom mali menej meškať a jazdiť rýchlejšie. Prvý deň výluky sa nezaobišiel bez komplikácií.

Komplikovanejšie to majú tí, ktorí chodievali rýchlikom z hlavného mesta priamo do Banskej Bystrice. Z Bratislavy docestujú do Šale, kde z vlaku presadnú do autobusu. Po ceste R1 prídu bez zastavenia do Novej Bane, odkiaľ pokračujú opäť vlakom do Banskej Bystrice.

Tak isto to platí aj po opačnej trase. Cesta by mala trvať rovnako dlho ako pôvodným rýchlikom bez meškania. „Je to nevyhnutné na to, aby nám železnica úplne nespadla na hlavu,“ uviedol Jiří Kubáček, odborník na železničnú dopravu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Vlak smerom z Bratislavy končí v Šuranoch a smerom z Banskej Bystrice zas v Leviciach. Prepojí ich opäť náhradný autobus, ktorý však už zastaví v každej stanici podobne ako vlak.

Imobilní by sa mali aspoň deň pred plánovanou cestou objednať telefonicky alebo mailom. Cestovať náhradnou dopravou budú môcť podľa dostupnosti bezbariérových autobusov. Otázkou však zostáva, či desiatku náhradných autobusov bude mať pri všeobecnom nedostatku vodičov kto šoférovať.

Komplikovanejšie cestovanie a obmedzenia musia cestujúci niekoľko mesiacov strpieť. Veľká výluka na trati medzi Šuranmi a Levicami má trvať do 18. októbra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko