Na hlavný obsah

Štart MS vo vodnom slalome v Nemecku je pre nedostatok vody ohrozený

Krajinu, ako aj zvyšok Európy, trápia horúčavy.

Štart MS vo vodnom slalome v Nemecku je pre nedostatok vody ohrozený
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Organizátori majstrovstiev sveta vo vodnom slalome v nemeckom Augsburgu bojujú len týždeň pred štartom podujatia s veľkými problémami s nedostatkom vody. V utorok (19. 7.) museli uzavrieť kanál Eiskanal pre tréningy športovcov pre nízku hladinu v rieke Lech a v okolitých tokoch.

Vodu, ktorá bola ešte dostupná, vyčlenili pre potreby mesta Augsburg. Kedy budú môcť organizátori znovu napájať kanál vodných športov, nebolo v utorok popoludní jasné, informovala agentúra DPA. Ohrozený tak je aj samotný štart podujatia.

Tomu nepraje ani vlna extrémnych horúčav, ktorá v týchto dňoch zasiahla Európu. „Nepredvídateľné počasie zasiahlo aj nás. Prítok vody do Lechu je veľmi, veľmi nízky a už viac nepostačuje uspokojiť všetky potreby, takže sa horúčkovito hľadajú riešenia. Snažíme sa zachrániť, čo sa ešte zachrániť dá,“ uviedol tréner nemeckej reprezentácie Thomas Apel.

Tímy mohli v utorok popoludní trénovať na kanáli pre mládežnícke kategórie. Hlavný kanál by mali mať podľa posledných správ prístupný vo štvrtok (21. 7.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport