Na hlavný obsah

Finančná správa vymohla na daňových nedoplatkoch rekordnú sumu

Je približne o tri milióny eur vyššia ako v minulom roku.

Finančná správa vymohla na daňových nedoplatkoch rekordnú sumu
Na ilustračnej snímke logo finančnej správy na oblečení príslušníka FS. Foto: TASR

Finančná správa (FS) vymohla k 31. júlu 2022 na daňových nedoplatkoch približne o tri milióny eur viac ako v rovnakom období minulého roka. Takmer 170 miliónov eur tak predstavuje najvyššiu vymoženú sumu k danému obdobiu v histórii FS.

V porovnaní s doteraz najúspešnejším rokom 2021 ide o nárast o 1,73 %. Vyplýva to z údajov zverejnených na OpenData portáli FS. V stredu (24. 8.) o tom informovala hovorkyňa FS SR Martina Rybanská.

Počas tohto roka sa daňovým úradom podarilo ku koncu júla vymôcť 169,12 milióna eur, a to aj napriek poklesu objemu odstúpených nedoplatkov o 35 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

Z hľadiska vymoženej sumy bol mimoriadne úspešný aj júl, kedy sa vymohlo 29,88 milióna eur. Pri porovnaní s rekordným júlom 2021 bolo v tohtoročnom júli vymožených ešte o 1,7 milióna eur viac.

Aj oproti júnu sa vymohlo 9,92 milióna eur viac, čo predstavuje medzimesačný nárast o 49,72 %. Najviac nedoplatkov vymohla FS na DPH (viac ako 78 %), na dani z príjmov právnických osôb (9,8 %) a na dani z príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti (3,8 %).

Suma vymožených nedoplatkov v tisícoch eur.
Suma vymožených nedoplatkov v tisícoch eur.Foto: Finančná správa

Štatistiky o vymožených nedoplatkoch sú dostupné na OpenData portáli FS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko