Na hlavný obsah

Najstarší areál vodného slalomu je v problémoch, profesionáli tam nemôžu trénovať

Stavebná firma žiada peniaze.

Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši má v súčasnosti tak málo vody, že slúži len deťom a verejnosti.

Profesionálni vodáci musia trénovať inde. Napriek tomu, že už vlani tam postavili vodné čerpadlá za 3 milióny eur. Stavebná firma však tvrdí, že kým za čerpadlá nedostane ďalšie peniaze, vodákom ich do užívania neodovzdá.

Správca najstaršieho slovenského vodnoslalomárskeho areálu každý deň púšťa nahromadenú vodu Váhu do jedného z dvoch kanálov. Pre verejnosť a pre detských športovcov.

Dlhy stavebnej firmy

,,Deťom to stačí, aby ostali v kontakte s vodou. Ak by sme však na takejto vode trénovali my, neboli by sme konkurencieschopní,“ tvrdí jeden z najúspešnejších vodných slalomárov Alexander Slafkovský.

Stavbu za tri milióny eur dokončili už na konci minulého roka. Pre problémy stavebnej firmy ju však Slovenská kanoistika nemôže využívať.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Stavebná firma priznáva, že svojim dodávateľom dlhuje 250 000 až 300 000 eur. Približne rovnakú sumu pýta od Slovenskej kanoistiky.

Športový zväz uhradil 90 % z ceny stavby. So zvyškom príspevku, ktorý dostal od ministerstva financií, váha. Existuje totiž riziko, že peniaze zaplatené stavebnej firme jej dodávatelia neuvidia a budú ďalej blokovať kolaudáciu stavby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny