Na hlavný obsah

Prestrelka džihádistov s bezpečnostnými zložkami si vyžiadala najmenej 20 obetí

Streľbu bolo počuť aj 24 hodín po začiatku útoku.

Prestrelka džihádistov s bezpečnostnými zložkami si vyžiadala najmenej 20 obetí
Na ilustračnej snímke žena ukazuje zdravotníčke krvavé stopy po samovražednom bombovom útoku, ku ktorému došlo v somálskom hlavnom meste Mogadišo. Foto: TASR/AP

Na najmenej 20 sa zvýšil počet obetí piatkového (19. 8.) útoku džihádistov na jeden z hotelov v somálskej metropole Mogadišo.

Ako vyplýva z informácií polície a očitých svedkov, počas niekoľko hodín trvajúcej prestrelky s bezpečnostnými zložkami utrpelo zranenia ďalších minimálne 40 osôb. Informovala o tom agentúra AP.

Na hotel Hayat v Mogadiše zaútočila v piatok večer skupina ozbrojencov z polovojenského hnutia aš-Šabáb napojeného na teroristickú sieť al-Káida.

Útok sa začal aktivovaním výbušnín nastražených v autách pred budovou hotela a pokračoval prestrelkou vo vnútri. Útočníci v hoteli zadržiavali desiatky ľudí.

Bezpečnostným silám sa mnohých z nich – vrátane detí – podarilo vyslobodiť. AP uvádza, že hoci identita obetí sa nezverejnila, mnohí z nich boli zrejme civilisti.

Streľbu bolo na mieste stále počuť aj v sobotu (20. 8.) večer. Somálske zložky ešte aj takmer 24 hodín po začiatku útoku naďalej zasahujú, pričom sa snažia zakročiť aj proti posledným útočníkom, ktorí sa zrejme ukrývajú na najvyššom, štvrtom poschodí hotela.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet