Na hlavný obsah

Tajfún zasiahol juhozápad Japonska. Zranenia utrpelo 60 ľudí

Niektorých zasiahli úlomky skla, ďalší sa pokĺzli v daždi.

Tajfún zasiahol juhozápad Japonska. Zranenia utrpelo 60 ľudí
Tajfún - ilustračná snímka. Foto: twitter/Reuters

Tajfún Nanmadol, ktorý v nedeľu (18. 9.) dorazil nad južný japonský ostrov Kjúšú, už podľa agentúry AP spôsobil zranenia 60 ľuďom. Zatiaľ čo sa búrka presúva smerom na sever, juhozápad Japonska trápi silný vietor a lejaky.

Desiatky tisíc ľudí strávili noc v telocvičniach alebo na ďalších miestach určených na evakuáciu a vyše 60 osôb utrpelo zranenia. Niektoré z nich zasiahli úlomky skla, ďalší ľudia sa zranili, keď sa pokĺzli v daždi.

Úrady varovali pred možnými zosuvmi pôdy a rozvodňovaním riek. Rýchlovlaky a aerolinky zastavili prevádzku. Uzavreté sú v juhozápadnom Japonsku tiež niektoré diaľnice a ľudia hlásia problémy so signálom mobilných telefónov.

V utorok dorazí k Tokiu

V nedeľu (18. 9.) sa po príchode tajfúnu nad ostrov ulice miest zaplavili bahnitou vodou z riek a mnoho domácností sa ocitlo bez prúdu. Nanmadol postupne zoslabol do tropickej búrky a teraz sa pohybuje rýchlosťou zhruba 108 kilometrov za hodinu a v nárazoch až 162 kilometrov za hodinu.

Podľa predpovedí by sa búrka mala posúvať smerom na severovýchod k ostrovu Honšú. Silné dažde sa predpovedajú v oblasti okolo Osaky a Kjóta. Očakáva sa, že v utorok (20. 9.) búrka dorazí k Tokiu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet