Na hlavný obsah

Piqué ukončí úspešnú kariéru v zápase proti Almerii

Oznámil to vo videu na sociálnych sieťach.

Piqué ukončí úspešnú kariéru v zápase proti Almerii
Na snímke španielsky futbalista Gerard Piqué. Foto: Real Champs

Španielsky futbalový obranca Gerard Piqué oznámil koniec profesionálnej kariéry. Posledný zápas odohrá v sobotu (5. 11.), keď jeho dlhoročný klub FC Barcelona privíta v španielskej lige Almeriu.

Majster sveta z roku 2010 a európsky šampión z roku 2012 to oznámil vo štvrtok (3. 11.) na sociálnych sieťach.

Piqué prišiel do Barcelony ako desaťročný. V roku 2004 odišiel do Manchestru United, s ktorým vyhral ako hráč z lavičky Premier League i Ligu majstrov.

O štyri roky sa vrátil do svojho rodného mesta a odvtedy patril k základným pilierom mužstva. Získal s ním osem ligových titulom, sedemkrát vyhral Kráľovský pohár, trikrát Ligu majstrov a mnoho ďalších trofejí.

„A teraz, keď sa splnili všetky sny toho chlapca, rozhodol som sa, že je čas ukončiť toto dobrodružstvo. Vždy som hovoril, že nebude iný tím ako Barcelona, a tak to aj zostane. Sobotný zápas bude môj posledný na Camp Nou,“ povedal Piqué.

„Stane sa zo mňa ďalší fanúšik, budem podporovať klub a svoju lásku k Barcelone prenesiem na svoje deti, tak ako to urobili moji rodičia. Poznáte ma a viete, že skôr či neskôr sa vrátim. Onedlho sa vidíme na Camp Nou a nech žije navždy Barcelona,“ uviedol vo videu na sociálnych sieťach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport