Na hlavný obsah

Salvádor postihlo zemetrasenie s magnitúdou 6,0

Škody ani obete bezprostredne nezahlási.

Salvádor postihlo zemetrasenie s magnitúdou 6,0
Ilustračná snímka - Vlajka Salvádoru. Foto: Pixabay.com

Zemetrasenie s magnitúdou 6,0 zasiahlo v noci na piatok (4. 11.) Salvádor. Obete ani škody na majetku bezprostredne nehlásili. Informovala o tom agentúra AFP.

Otrasy zaznamenali o 22.26 h miestneho času (05.26 h SEČ v piatok). Epicentrum sa nachádzalo 37 kilometrov od južného pobrežia krajiny neďaleko obce Mizata v departemente La Libertad. Oznámilo to salvádorské ministerstvo pre životné prostredie.

Napriek tomu, že zatiaľ neboli zaznamenané škody, stále monitorujú celé územie krajiny a všetky vládne inštitúcie zostávajú aktívne, aby mohli reagovať na všetky prípadné núdzové situácie spôsobené prírodným živlom.

Otrasy bolo cítiť v najmenej 14 salvádorských departementoch, avšak podľa ministerstva pre životné prostredie ich bolo cítiť predovšetkým na pobreží.

Po zemetrasení nasledovalo niekoľko dotrasov. Z nich najsilnejšie dosiahlo magnitúdu 3,8. Ministerstvo zároveň vylúčilo možnosť vzniku vĺn cunami a varovalo pred ďalšími dotrasmi.

V hlavnom meste San Salvador vyvolali otrasy zeme spustenie poplachu, v dôsledku čoho vyšli mnohí ľudia v obytných oblastiach z domu na ulicu.

Zemetrasenie bolo cítiť aj v susednej Guatemale, uvádza tamojší národný úrad pre zníženie dopadu katastrof, ktorý však takisto nehlásil ani zranených, ani škody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet