Na hlavný obsah

Vysokopostavený člen britskej vlády odstúpil pre tvrdenia o šikane

Tvrdí, že za textové správy sa ospravedlnil.

Vysokopostavený člen britskej vlády odstúpil pre tvrdenia o šikane
Na sníme britský minister bez portfólia Gavin Williamson, ktorý rezignoval na svoju funkciu. Foto: TASR/AP

Britský minister bez portfólia Gavin Williamson rezignoval v utorok (8. 11.) na svoju funkciu v súvislosti s tvrdeniami o šikanovaní svojich kolegov, informujú agentúry AP a Reuters.

Williamson oznámil svoju rezignáciu v liste zverejnenom na sociálnej sieti Twitter. Došlo k tomu štyri dni po tom, čo britský denník Times of London zverejnil textové správy s nadávkami, ktoré posielal inému členovi parlamentu.

Jeden z vysokopostavených štátnych úradníkov následne tvrdil, že Williamson ich vystavoval neustálemu šikanovaniu. Povedal mu, aby si „podrezal hrdlo“ či „vyskočil z okna“, cituje AP.

Na vyšetrovaní spolupracuje

V liste oznamujúcom rezignáciu Williamson uviedol, že za textové správy sa ospravedlnil a spolupracuje pri príslušnom vyšetrovaní. Odmietol však tvrdenia, že by v druhom incidente išlo o šikanu.

„Vyvraciam charakteristiku týchto tvrdení, ale uznávam, že odvádzajú pozornosť od dobrej práce, ktorú táto vláda robí pre britský ľud,“ napísal Williamson.

Jeho rezignácia prichádza v čase kritiky na adresu premiéra Rishiho Sunaka, že nedokázal splniť svoj sľub, podľa ktorého sa integrita stane ústredným bodom pre jeho vládu, konštatuje AP.

Opoziční lídri tiež vyzvali na odstúpenie ministerky vnútra Suelly Bravermanovej, ktorú Sunak opätovne vymenoval len šesť dní po tom, ako odstúpila v súvislosti s porušením pravidiel. Kolegovi v parlamente totiž poslala oficiálny dokument zo svojej súkromnej e-mailovej adresy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet