Na hlavný obsah

Zomrel bývalý spevák škótskej rockovej kapely Nazareth Dan McCafferty

Skupinu opustil pre zdravotné problémy v roku 2013.

Zomrel bývalý spevák škótskej rockovej kapely Nazareth Dan McCafferty
Na snímke pôvodný spevák a jeden zo zakladajúcich členov skupiny Nazareth Dan McCafferty. Foto: TASR

Pôvodný spevák škótskej rockovej kapely Nazareth Dan Mccafferty v utorok (8. 11.) zomrel, mal 76 rokov. Na facebooku o tom informoval jeho niekdajší kolega z kapely, basgitarista Pete Agnew. Neuviedol žiadne podrobnosti.

V roku 2013 McCafferty ohlásil koniec svojej účasti na live koncertoch kapely Nazareth v dôsledku zhoršujúcej sa chronickej obštrukčnej choroby pľúc a prasknutiu žalúdočného vredu, píše DPA. Krátko po tom však oznámil, že  bude naďalej nahrávať hudbu v štúdiu.

„Toto je najsmutnejšie oznámenie, aké som kedy musel urobiť. Maryann a celá rodina stratili úžasného milujúceho manžela a otca, ja som stratil najlepšieho priateľa. Svet prišiel o jedného z najväčších spevákov, ktorí kedy žili. Som príliš rozrušený na to, aby som mohol v tejto chvíli povedať čokoľvek ďalšie,“ napísal Agnew.

McCafferty, ovplyvnený prvými vlnami rokenrolu, založil Nazareth spolu s gitaristom Mannym Charltonom, basgitaristom Petom Agnewom a bubeníkom Darrellom Sweetom v roku 1968. Počas účinkovania v Nazareth vydal dve sólové nahrávky s názvami Dan McCafferty (1975) a Into The Ring (1987).

Bývalý frontman skupiny, ktorá sa okrem iného preslávila hitom Love Hurts, bol ženatý a mal dve deti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet