Na hlavný obsah

Česko predĺži kontroly na hraniciach so Slovensko o 14 dní

V platnosti budú do 26. decembra.

Česko predĺži kontroly na hraniciach so Slovensko o 14 dní
Na snímke príslušník českej polície počas policajnej kontroly osobného vozidla na hraniciach medzi Českou republikou a Slovenskou republikou. Foto: TASR

Česká republika predĺži kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 14 dní. V platnosti budú do 26. decembra. V stredu (7. 12.) to podľa informácií stanice ČT24 schválila vláda.

Hovorca českého premiéra Václav Smolka uviedol, že o výsledkoch rokovania kabinetu budú informovať až po jeho skončení na tlačovej konferencii.

„O detailoch rokovania vlády budeme informovať na tlačovej konferencii po rokovaní,“ reagoval Smolka. Bližšie informácie nechcelo poskytnúť ani komunikačné oddelenie úradu vlády.

Český minister vnútra Vít Rakušan avizoval, že vládu požiada o 30-dňové predĺženie aktuálnych opatrení, ktoré by tak platilo do 11. januára. „Predĺženie o jeden mesiac ešte považujem za nevyhnutné,“ povedal v utorok (6. 12.).

Na stretnutí s ministrami vnútra Slovenska, Maďarska a Rakúska v Prahe pripustil, že počas vianočných sviatkov by mohli byť opatrenia miernejšie. Zatiaľ nešpecifikoval, čo presne tým myslel, vraj o tom chce hovoriť s policajným prezidentom Martinom Vondráškom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko