Na hlavný obsah

Tretí zjazd sezóny vyhral Rakúšan Kriechmayr

Priebežný líder disciplíny obsadil piate miesto.

Tretí zjazd sezóny vyhral Rakúšan Kriechmayr
Rakúsky lyžiar Vincent Kriechmayr. Foto: TASR/AP

Rakúsky lyžiar Vincent Kriechmayr zvíťazil v treťom zjazde prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. Vo štvrtkových (15. 12.) pretekoch v talianskej Val Gardene zdolal o 11 stotín sekundy priebežného lídra celkového poradia Marca Odermatta zo Švajčiarska.

Kriechmayr dosiahol čas 1:25,44 sekundy a zaznamenal svoje dvanáste víťazstvo na podujatí SP a šieste v zjazde. Pre Odermatta to boli prvé preteky v kráľovskej disciplíne vo Val Gardene a stratil najmä v prvej polovici trate. Pódium doplnil ďalší Rakúšan Matthias Mayer (+0,13 s).

Priebežné vedenie v hodnotení zjazdu si udržal Nór Aleksander Aamodt Kilde, ktorý obsadil piate miesto s mankom 0,26 s. O tri stotiny ho predstihol francúzsky veterán Johan Clarey a zapísal si najlepší výsledok od januárového zjazdu v Kitzbüheli, kde obsadil druhé miesto.

Veľmi dobre rozbehnutú jazdu mal Daniel Hemetsberger z Rakúska. Zaznamenal najlepší druhý sektor a na treťom mal o 0,29 s lepší čas než krajan Kriechmayr, nezvládol však náročnú pravotočivú pasáž pred záverom trate. Slovák Martin Bendik skončil na 61. mieste so stratou 3,22 s.

Štvrtková súťaž bola náhradou za zjazd v americkom Beaver Creeku, ktorý organizátori zrušili pre nepriaznivé počasie. V talianskom stredisku je v piatok (16. 12.) na programe super-G a v sobotu (17. 12.) ďalší zjazd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport