Na hlavný obsah

V Rumunsku zatkli kontroverzného influencera Andrewa Tatea

Po spore s aktivistkou Gretou Thunbergovou.

Andrew Tate a Greta Thunbergová.
Andrew Tate a Greta Thunbergová.Foto: twitter/@Cobratate,@GretaThunberg / Koláž RTVS

V Rumunsku zatkli bývalého kickboxera Andrewa Tatea, ktorý čelí obvineniu zo znásilnenia, obchodu s ľuďmi a založenia zločineckej skupiny. Informovala o tom v piatok (30. 12.) agentúra APA.

Stalo sa tak po tom, ako kontroverzný britsko-americký influencer preslávený nevyberavým správaním k ženám zverejnil video kritické voči klimatickej aktivistke Grete Thunbergovej, na ktorom sa objavila škatuľa od pizze s nápisom v rumunčine.

Na videu sa Tate v červenom boxerskom plášti a s cigarou v ruke oprel do Thunbergovej, ktorá sa predtým pohoršovala nad Tateovým chvastaním sa na twitteri. Tate sa na snímke obrátil priamo na klimatickú aktivistku, aby sa jej pochválil svojimi na benzín náročnými autami.

„Dobrý deň, Greta Thunbergová. Mám 33 áut. Moja Bugatti má w16 8.0L quad turbo. Moje DVE Ferrari 812 Competizione majú 6,5 l v12. To je len začiatok. Prosím, dajte mi svoju e-mailovú adresu, aby som vám mohol poslať kompletný zoznam svojej zbierky áut a ich obrovských emisií,“ napísal Tate v utorok (27. 12.) na twitteri pod fotografiou, na ktorej tankuje svoje auto.

Klimatická aktivistka reagovala pomocou známeho klišé, podľa ktorého si niektorí muži obstarávaním drahých áut kompenzujú malý pohlavný orgán. „Áno, prosím, poučte ma. Napíšte mi na smalldickenergy@getalife.com (energiemaléhopenisu@urobniečososvojímživotom.com),“ napísala Thunbergová na twitteri.

Mizogýnia a nenávisť

Tate dostal zákaz publikovať na mnohých sociálnych sieťach za svoje mizogýnické komentáre a nenávistné príspevky. Týkalo sa to aj twitteru, po nástupe Elona Muska do čela tejto sociálnej siete bol ale zákaz podobne ako v prípade viacerých ďalších kontroverzných osobností zrušený.

Tate bol zatknutý spolu so svojím bratom Tristanom, uviedla podľa agentúry Reuters rumunská prokuratúra. Policajti vykonali aj raziu v ich byte v Bukurešti. Obaja bratia sú vyšetrovaní od apríla spolu s dvoma ďalšími podozrivými.

Čelí obvineniu z vytvorenia zločineckej skupiny s cieľom „najímať, ubytovať a vykorisťovať ženy tým, že ich nútili vytvárať pornografický obsah určený pre špecializované spoplatnené webové stránky“. Podľa prokuratúry týmto spôsobom zneužili šesť žien.

Štvorica podozrivých podľa vyšetrovateľov nútila ženy k prostitúcii tiež v Spojených štátoch a Británii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet