Na hlavný obsah

Vandali v noci vtrhli do kostola v Prievidzi. Poškodili oltár a adventný veniec

Finančná škoda nie je vysoká.

Vandali v noci vtrhli do kostola v Prievidzi. Poškodili oltár a adventný veniec
Vandali poškodili oltár a adventný veniec. Foto: RTVS

Adventný čas v prievidzskej farnosti narušil výtržník. Do kostola vtrhol v noci a zjavne nebol sám. Jeho vyčíňanie zachytila kamera. Polícia po páchateľovi pátra.

Z kostola sv. Terézie z Lisieux v Prievidzi sa tentoraz nerozozvučal zvon, ale alarm. Kňaz tvrdí, že keď sa prišli do kostola pozrieť, páchatelia tam už neboli. To, čo sa v kostole udialo videli až na kamerovom zázname.

Kostol na noc zatvárajú. Aby sa vandal dostal do vnútra musel vypáčiť hlavné vchodové dvere. Hoci páchateľ nič neukradol a finančná škoda nie je vysoká, pre veriacich aj obyvateľov sídliska je to nepochopiteľný skutok.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Čo sa týka prístupu človeka, ktorý si jednoducho vyhliadne kostol a príde sem spraviť neporiadok, alebo niečo zničiť, tak to asi nie je celkom v poriadku,“ vyjadril sa kňaz z farnosti Prievidza-Zapotôčky Libor Straka.

Akého konkrétneho skutku sa páchateľ dopustil, zatiaľ polícia nevie definovať. Rozhodnú o tom po vykonaní všetkých procesných úkonov.

Rovnako ako kostol aj cintorín je pre ľudí posvätné miesto. Už v júli Prievidžanov preto šokovalo vyčíňanie výtržníkov práve na cintoríne. Kde zničili náhrobné kamene na 15 hroboch. Vinníci doteraz nie sú známi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny