Na hlavný obsah

Žene povedali, že vďaka bitcoinu zarobila tisíce eur. Išlo však o podvod

Žena prišla o takmer 4 000 eur.

Žene povedali, že vďaka bitcoinu zarobila tisíce eur. Išlo však o podvod
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Neznámy páchateľ koncom novembra kontaktoval ženu s otázkou, či obchoduje s kryptomenou Bitcoin a informoval ju, že zarobila 16 000 eur. Keď získal údaje o jej platobnej karte, okradol ju. Informovala o tom v utorok (6. 12.) Polícia Košického kraja na sociálnej sieti.

Podvodník po zisku potrebných údajov z účtu 54-ročnej ženy previedol na iný účet 6 990 eur. „Po tomto zistení poškodená okamžite kontaktovala políciu a našou promptnou prácou sa nám podarilo zaistiť časť finančných prostriedkov a to vo výške viac ako 3 800 eur,“ dodala polícia.

Polícia občanov varuje, aby sa nedali oklamať. Ak však k podvodu dôjde, je potrebné čo najskôr kontaktovať políciu alebo svojich najbližších. „Pokiaľ tak urobíte, je ešte šanca zachrániť, ak už nie celú sumu, tak aspoň časť peňazí,“ vysvetľuje.

Apelujú na to, aby ľudia informácie preverovali a dôkladne vyhodnocovali. Upozorňujú, že neznámi volajúci nepotrebujú prístupové údaje do počítača, ani CVC číslo z platobnej karty. Na to je potrebné číslo účtu, nie však číslo platobnej karty.

Prípadom sa zaoberá bardejovská polícia, pričom skutok vyšetruje ako prečin podvodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny