Na hlavný obsah

Bratislavské letisko rozšíri pravidelné linky

Posilniť chcú aj linky do Chorvátska.

Bratislavské letisko rozšíri pravidelné linky
Ilustračná snímka lietadla. Foto: RTVS

Bratislavské letisko plánuje pridať lety do obľúbených dovolenkových destinácií. Posilniť chcú aj linky do Chorvátska. Letisko v hlavnom meste očakáva v lete počet cestujúcich ako pred pandémiou.

Približne pol milióna Slovákov cestuje každý rok na dovolenku do Chorvátska. Bratislavské letisko im chce počas najbližšieho leta ponúknuť alternatívu.

„Stále prevládajú argumenty, že ľudia chodia autami, kempovať, ale to je podľa mňa zastaraný prístup. V súčasnosti si radšej vyberiem hodinový let, ako desaťhodinovú cestu autom,“ uviedol riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Dušan Keketi. Podľa neho letisko pracuje na vytvorení linky medzi Slovenskom a Kanárskymi ostrovmi.

Zájazdy do Turecka

Pri leteckých zájazdoch majú slovenskí dovolenkári najväčší záujem o tureckú Antalyu. Minulý rok tam vycestovalo viac ako 140 000 Slovákov. Bratislavské letisko preto rokuje s tureckými aerolíniami o pravidelných linkách.

„Tu budú mať cestujúci zo Slovenska dve možnosti. Môžu cestovať individuálne, pri využití pravidelných liniek, alebo môžu cestovať organizovane a využiť služby cestovných kancelárií,“ povedal prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií Roman Berkes.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Rokujeme s poľskými aerolíniami, mali som rokovanie aj s Turkish Airlines. Pripravené už máme Atény, Kaunas a rokujeme o ďalších novinkách, ktoré by mali byť zaujímavé,“ dodal Keketi.

Slovenskí dovolenkári majú dlhodobo veľký záujem aj o grécke ostrovy, Španielsko, Taliansko, alebo Cyprus.

Bratislavské letisko očakáva, že sa počas tohto roka počet cestujúcich vráti na predpandemickú úroveň. Počas letnej sezóny preto plánujú prijať nových zamestnancov, aj brigádnikov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko