Na hlavný obsah

Mesačné dieťa z obce Richnava sa zachrániť nepodarilo

V zanedbanom stave ho záchranári previezli do detskej fakultnej nemocnice v Košiciach.

Mesačné dieťa z obce Richnava sa zachrániť nepodarilo
Na snímke chatrča. Foto: RTVS

Iba mesačné dieťa z obce Richnava na Spiši sa napriek snahe lekárov zachrániť nepodarilo. O život prišlo po tom, ako ho v zúboženom stave z tunajšej osady priviezli záchranári do detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. 

Počas mrazivých dní žil v chladnej chatrči plnej dier iba mesačný Paľko so svojimi rodičmi a dvomi ďalšími súrodencami. V zanedbanom stave ho záchranári previezli do detskej fakultnej nemocnice v Košiciach.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Napriek komplexnej intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti sa život dieťaťa privezeného vo veľmi ťažkom stave, žiaľ, už nepodarilo zachrániť,” uviedol v telefonáte Martin Mráz, medicínsky námestník Detskej fakultnej nemocnicie v Košiciach.

“Trestné stíhanie bolo začaté pre trestný čin ublíženia na zdraví,” ozrejmila Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach.

Otec ani matka dieťaťa vinu necítia. O dieťa sa podľa vlastných slov starali najlepšie ako vedeli. Ak zanedbaním starostlivosti rodičov dieťa zomrie, hrozí im za to dva až päť rokov za mrežami.

Rodičia nebohého Paľka sa presťahovali z deravej chatrče, do murovanej prístavby. Tú im poskytli príbuzní. V izbe spali druhú noc. Rodičia majú doma ďalšie dve malé dcérky. 

Prípadom sa zaoberá okrem polície i sociálna kuratela.

”V prípade zvyšných maloletých detí uvedenej rodiny sa im v spolupráci so samosprávou, charitou a širšou rodinou podarilo zabezpečiť vhodnejšie podmienky,” dodala Marianna Šebová, Ústredie práce sociálnych vecí a rodiny.

Pre ochranu súkromia detí a rodiny, bližšie informácie verejnosti poskytovať nebudú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny