Na hlavný obsah

Muž, ktorý v Bratislave dokopal na smrť Filipínca Acordu, putuje na slobodu

Osudným sa mu stal moment, keď sa zastal dvoch žien.

Policajti sprevádzajú Juraja Hossua do súdnej siene.
Policajti sprevádzajú Juraja Hossua do súdnej siene.Foto: TASR

Juraja Hossu, ktorého odsúdili za vraždu Filipínca Henryho Acordu, pustil Okresnú súd (OS) v Trnave podmienečne na slobodu. Využil možnosť požiadať o podmienečné prepustenie po odpykaní si polovice trestu. Súd ho v roku 2019 odsúdil pôvodne na deväť rokov.

OS mu uložil skúšobnú dobu na sedem rokov. Na tri roky mu uložil povinnosť nosiť monitorovací náramok, a teda nesmie opustiť Slovensko. Má zároveň príkaz zamestnať sa a zákaz požívať alkohol a omamné látky. Zákaz vychádzania má od 21.00 do 5.00 h každý deň.

Téme sa v Správach o 14.00 na RTVS:24 venoval aj redaktor Peter Žatko:

Podľa informácií RTVS sprostredkovala ubytovanie a prácu Hossuovi jeho sestra. Vraj by mal robiť rozvoz jedál a pomáhať v kuchyni. Bývať by mal vo vrakunskom Pentagóne, ktoré je známou drogovou scénou. Počas sedemročnej podmienky nesmie spáchať trestný čin ani priestupok, inak sa môže ocitnúť opäť za mrežami.

Odsúdený na pojednávaní uviedol, že ho nesmierne mrzí jeho skutok a ponesie si to do konca života. Jeho hodnotenia z väzníc, kde ho umiestnili, boli pozitívne. Uviedol, že absolvoval aj nariadené protialkoholické liečenie a po návrate sa chce venovať so združením Anonymných alkoholikov osvete po slovenských väzniciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko