Na hlavný obsah

Francúzi triumfovali v mix štafete v Novom Měste

Slováci obsadili 14. miesto.

Francúzi triumfovali v mix štafete v Novom Měste
Na snímke slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková na trati v súťaži 4x6 zmiešaných štafiet Svetového pohára v biatlone v Novom Měste na Moravě v nedeľu 5. marca 2023. Foto: TASR/AP

Francúzski biatlonisti triumfovali v nedeľnej mix štafete na podujatí 7. kola Svetového pohára v Novom Měste na Morave. Štvorica Lou Jeanmonnotová, Caroline Colombová, Eric Perrot a Fabien Claude zvíťazila s náskokom 33,6 sekundy pred Švédmi, na pódiu ich doplnili tretí Nóri (+38,3). Slovenské kvarteto Paulína Bátovská Fialková, Mária Remeňová, Michal Šima a Matej Kazár obsadilo 14. miesto s mankom 5:33,0 min.

Francúzi sa od úvodu držali v popredí, po druhej odovzdávke im patrila druhá priečka za Nórmi. Perrot potom dostal svoj tím do vedenia a následne finišujúci Claude vďaka čistej streľbe ešte zvýraznil náskok svojho družstva na čele. Francúzi ovládli miešanú štafetu druhýkrát v sezóne, zvíťazili aj v januári v slovinskej Pokljuke.

Slovenskú štafetu rozbehla Bátovská Fialková, ktorá sa v prvom kole výborne držala a prišla do Vysočina arény v čelnej skupinke. No ležka ju zdržala, potrebovala až dva náhradné náboje, a potom nasledovalo aj trápenie na stojke, kde sa zdržala takmer minútu s dvoma dobíjaniami. Remeňovej odovzdala na 12. mieste.

Tej to však rovnako ako v šprinte nešlo bežecky. Už v 1. kole dostala 33 sekúnd a dvakrát dobíjala a potom ju úplne zrazila stojka. Mala problémy aj s dobitím, po absolvovaní trestného kola spadla na 15. priečku a Slovákom reálne hrozilo dostihnutie o kolo.

Šima však potom potreboval na ležke len jedno dobíjanie, rovnako aj na stojke a držal si 15. pozíciu po boku Rumunska a za Poľskom. Kazár vďaka zlej streľbe rumunského súpera poskočil na 14. miesto, v ľahu iba raz dobíjal.

Vďaka ďalšej skvelej položke s jedným dobíjaním sa dokonca dostal na 12. pozíciu pred Bulharsko a Slovinsko, no napokon v záverečnom kole ho obaja dobehli a v cieľovom súboji aj predbehli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport