Na hlavný obsah

K postreleniu študentky policajnej akadémie zasadne mimoriadny parlamentný výbor

SaS žiada dôkladné vyšetrenie incidentu.

K postreleniu študentky policajnej akadémie zasadne mimoriadny parlamentný výbor
Akadémia Policajného zboru v Bratislave. Foto: RTVS

V súvislosti s postrelením študentky Akadémie Policajného zboru v Bratislave v utorok (14. 3.) mimoriadne zasadne parlamentný brannobezpečnostný výbor. Informovala o tom vo štvrtok (9. 3.) Ivana Nittmanová z komunikačného oddelenia SaS.

Podľa SaS incident nemôže zostať bez patričnej odozvy a dôkladného vyšetrenia. Na zasadnutie výboru prizvali aj rektorku akadémie Luciu Kurilovskú a dočasne povereného ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO).

„Nerozumiem, ako je vôbec možné, že pedagóg, civilný zamestnanec, viedol so študentami takýto výcvik, navyše so zbraňou. Muž, ktorý vystrelil, nemal podľa doterajších informácií žiadne oprávnenie viesť tento druh výcviku, na akadémii viedol len voľnočasový krúžok,“ uviedol predseda výboru Juraj Krúpa (SaS).

„Veľmi ma bude zaujímať, kde sa stala chyba. Či je zle nastavený systém, celkové fungovanie akadémie alebo išlo o zlyhanie jednotlivca. V prípade je oveľa viac otázok ako odpovedí. Kompetentní musia streľbu dôsledne vysvetliť, pretože postrelená študentka bude mať zrejme doživotné následky,“ dodal Krúpa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko