Na hlavný obsah

Útočníka, ktorý vo vlaku napadol ženu a muža pre dúhovú stužku, po takmer pol roku obvinili

Pár napadol deň po streľbe na Zámockej ulici v Bratislave.

Útočníka, ktorý vo vlaku napadol ženu a muža pre dúhovú stužku, po takmer pol roku obvinili
Ilustračná snímka. Foto: Pexels

Útočníka, ktorý vo vlaku pre dúhovú stužku zaútočil na muža a ženu, polícia po takmer polroku obvinila. Železniční policajti 29-ročného agresora stotožnili pomocou lístka z futbalového zápasu. Informovala o tom polícia Trenčianskeho kraja na sociálnej sieti.

Fyzický útok nastal v regionálnom rýchliku z Bratislavy do Trnavy po slovnej potýčke. Na začiatku strážcovia zákona nepoznali identitu ani útočníka, ani obetí útoku. Vyhľadávanie ich totožnosti prebiehalo pomocou získania kamerových záberov a hľadania svedkov incidentu na sociálnych médiách.

Polícia najskôr mala tip, že útočil fanúšik Slovanu Bratislava. Vďaka tejto informácii sa im podarilo muža stotožniť podľa lístka, ktorý si na zápas zakúpil. Strážcovia zákona podotkli, že v ten deň bolo na zápase 13-tisíc fanúšikov. Jeho totožnosť napokon potvrdili aj obete útoku. Identitu napadnutých sa polícii podarilo vypátrať pomocou cestovných lístkov.

„Incident vo vlaku sa stal iba deň potom, ako došlo k vražde dvoch ľudí v meste Bratislava pred barom Tepláreň,“ pripomenula polícia. Ženu kopol do tváre, mužovi dal facku. Pred útokom mal obvinený muž zakričať „opäť vystrieľam Tepláreň“.

To, či išlo o útok na osobu z nenávisti pre skutočnú alebo domnelú sexuálnu orientáciu, sa zatiaľ nepreukázalo. Polícia však incident naďalej vyšetruje.

Čo sa týka fanúšika Slovana Bratislava, 29-ročného muža zo Serede, polícia ho stíha na slobode. „V prípade dokázania viny mu môže hroziť strata slobody až na 3 roky,“ uzavrela polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko