Na hlavný obsah

Siedmy deň na MS v kocke: Švajčiari prekonaní, no nezdolaní

Po dvojdňovej pauze hrali aj Slováci.

Siedmy deň na MS v kocke: Švajčiari prekonaní, no nezdolaní
Dva góly nám na výhru proti Švajčiarsku nestačili. Zdroj: (AP Photo/Roman Koksarov)

Posledné dni neboli z pohľadu slovenského fanúšika žiadnym trhákom. Vo štvrtok (18. 5.) sa to však konečne zmenilo. Popoludní si našu pozornosť vyslúžili Česi. Tí hrali v Rige proti Slovinsku.

Česi otočili zápas proti Slovinsku šiestimi gólmi. Zdroj:. (AP Photo/Roman Koksarov)

V dvanástej minúte sa za riekou Moravou začínal organizovať štátny prevrat, Slovinsko totiž viedlo dvojgólovým rozdielom. Radosť na Jadrane ale bola predčasná. Vymazal ju päťgólový uragán Čechov z poslednej tretiny. Po výsledku 6:2 sa tak prekvapenie nekonalo.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Game, set. Po dvoch tretinách. Potom však prišiel na rad aj match. Švédsko sa s Maďarskom hralo ako mačka s myšou. Kissov gól síce môže Wallstedta mrzieť – prekazil mu čisté konto – ale v konečnom dôsledku na ňom absolútne nezáležalo. Tri korunky Maďarov z ľadu vyprevadili výsledkom 7:1.

Švédsko s pohodlnou výhrou nad Maďarskom. Zdroj: (AP Photo/Pavel Golovkin)

Skutočne zaujímavé to však začalo byť až večer. Po dvoch dňoch pauzy sa do zápasového tempa vrátil slovenský výber. Pred sebou mal neľahkú úlohu – zdolať rozbehnutých Švajčiarov. Zvládli sme ju však len z polovice.

Samuel Hlavaj Slovákov v zápase viackrát podržal. Zdroj: (AP Photo/Roman Koksarov)

Faktom je, že Švajčiari v úvodných troch zápasoch šampionátu neinkasovali. To sa nám podarilo zmeniť – a hneď dvakrát. Mayera postupne prepálili Kudrna aj Regenda. Slabá náplasť na konečný výsledok. Slovensko – Švajčiarsko 2:4.

Poriadny hokejový hurikán sa medzitým roztočil vo fínskom Tampere. Súboj Dánska proti Nemecka veľa kvality nesľuboval, napriek tomu ponúkol prítomným divákom až desať presných zásahov.

Nemci s prvou výhrou na šampionáte. Zdroj: (AP Photo/Pavel Golovkin)

Nezainteresovaných musel navyše tento súboj baviť o to viac, že sa priebežné vedenie preklápalo z jednej strany na druhú. Po prvej tretine viedli Dáni, po druhej už Nemci. Tí to napokon ustáli až do konca. Na ich prvý gól do prázdnej bránky ešte Dáni reagovali, na druhý už nie. Takýto záver by nenapísala ani ich národná ikona – Hans Christian Andersen.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport