Na hlavný obsah

Staronové posily KDH: Do hnutia sa vracia František Mikloško

Hnutie podľa predsedu Majerského pôjde do volieb samostatne.

Staronové posily KDH: Do hnutia sa vracia František Mikloško
Na snímke František Mikloško. Foto: TASR/Jakub Kotian

Do Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) sa vracia jeho bývalý člen František Mikloško. „Vracia sa k nám výrazná osobnosť, ktorá má čo povedať k dnešnej politike,“ predstavil staronovú posilu hnutia jeho predseda Milan Majerský v pondelok (29. 5.).

Podľa Mikloškových slov ho predseda KDH presvedčil k návratu tým, že chce zabojovať o lepšie Slovensko a vrátiť ľuďom normálny život. Aktuálnu situáciu na politickej scéne prirovnal k revolučnému roku 1989. „Vtedajšie KDH s nasadením zohralo dôležitú úlohu pri formovaní demokracie na Slovensku,“ povedal František Mikloško.

Zároveň chválil Milana Majerského, pri ktorom môže vyrásť „nová kresťanskodemokratická generácia“. Vo svojom návrate do hnutia vidí pokračovanie toho, o čo sa svoj celý život snažil.

Majerský priblížil, že KDH chce ísť do volieb samostatne. „Ideme do volieb samostatne, ale spájame viacerých odborníkov,“ uviedol a spomenul napríklad bývalého ministra školstva Jána Horeckého. Zároveň avizoval, že postupne predstavia ďalších ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko