Na hlavný obsah

Demokratov do volieb nepovedie Eduard Heger, jednotkou kandidátky bude Andrea Letanovská

Stranu povedie k predčasným voľbám.

Demokratov do volieb nepovedie Eduard Heger, jednotkou kandidátky bude Andrea Letanovská
Členovia strany Demokrati - uprostred volebná líderka Andrea Letanovská. Foto: Facebook/Demokrati

Volebnou líderkou Demokratov v predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať 30. septembra, bude podpredsedníčka strany Andrea Letanovská. Informoval o tom vo štvrtok (22. 6.) predseda strany Eduard Heger.

“Pred zlobou, veľkými egami a krikľúnstvom našu krajinu nezachránime voľbou ešte väčšieho ega a hlasnejšieho kriku. To je omyl a všetci sme sa presvedčili, že takto to nefunguje,” vyhlásila Letanovská. Je dlhoročnou záchranárkou a primárkou ARO v Národnom onkologickom ústave. Chce slúžiť ľuďom pokojne a bez chaosu.

Cieľom Demokratov je podľa Letanovskej výhra pokoja a slušnosti. Želá si, aby tieto dve veci priniesla strana do vlády. Letanovská povedala, že Heger sa bude aj naďalej venovať vedeniu strany a jej rozvoju. Aktivity súvisiace s predvolebnou kampaňou a diskusie budú v jej kompetencii.

„Máme tu celý tím odborníkov, a keď bude diskusia zameraná na iné oblasti, tak sa nebudem tváriť, že som odborník na všetko,“ uviedla. Heger skonštatoval, že na kampaň nebude sama a do volieb idú ako tím.

„Rozmýšľal som, čo je najväčší prejav nesebectva, ktorý môžem ja urobiť. Z nášho pohľadu je to uprednostnenie úspechu nás všetkých pred mojím miestom na kandidátke. Preto som sa rozhodol, že nebudem na prvom mieste na kandidátnej listine do Národnej rady SR, ale prenechám toto mieste Andrei Letanovskej,“ povedal Heger.

Rozhodnutie dať Letanovskú na prvé miesto prišlo podľa Hegera pred niekoľkými mesiacmi. Priblížil, že rozmýšľanie o lídrovi bolo o tom, čí celoživotný príbeh najlepšie vystihuje ponuku Demokratov. „Všetkým nám bolo jasné, že je to príbeh Andrey Letanovskej,“ podotkol Heger.

Heger dodal, že keďže chcú spolu s Letanovskou tvoriť silný tandem, na kandidátnej listine bude mať číslo dva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko