Na hlavný obsah

Prešľap najsledovanejšej stanice USA: Prezidenta Bidena označila vo vysielaní za rádoby diktátora

Pôvod titulku televízia nekomentovala.

Najsledovanejšia spravodajská stanica Spojených štátov v utorok (13. 6.) večer zaradila do vysielania popisiek, ktorý označoval amerického prezidenta Joea Bidena za „rádoby diktátora (wannabe dictator)“. 

Fox News výraz umiestnila do panela v spodnej časti obrazovky, rýchlo ho však stiahla, informujú americké médiá. Ako sa titulok do vysielania dostal, televízia nevysvetlila.

Na obrazovkách sa objavil v hlavnom vysielacom čase tesne pred 21:00 washingtonského času (03:00 SELČ), a to pod zábermi Bidena a jeho predchodcu vo funkcii Donalda Trumpa. Fox News na dvoch paneloch vedľa seba ukazovala Bidenov prejav na podujatí v Bielom dome a Trumpovo vystúpenie po obžalobe na súde v Miami.

„Radoby diktátor hovorí v Bielom dome po tom, čo nechal zatknúť svojho politického rivala,“ uvádzal text pod týmito zábermi. Zrejme odkazoval na nepodloženú teóriu, že Biden nariadil obžalobu Trumpa v kauze neoprávneného držania utajovaných dokumentov po odchode z Bieleho domu.

Proti Trumpovi vzniesol tím zvláštneho vyšetrovateľa Jacka Smitha menovaného ministrom spravodlivosti Merrickom Garlandom celkovo 37 obvinení. Na súd ich poslala veľká porota zložená z 23 Američanov.

Fox News dlhodobo nadŕža Trumpovi

Televízia Fox News sa dlhodobo prikláňa Trumpovi a Republikánskej strane a jej moderátori sú voči Bidenovi veľmi kritickí. Výraz „rádoby diktátor“ bol však aj na jej pomery nezvyčajne silný, napísal denník The New York Times.

Podľa webu Mediaite bol uvedený odkaz na televíznych obrazovkách 27 sekúnd, kým ho réžia vymenila. „Titulok sme okamžite stiahli a prerokovali,“ uviedla hovorkyňa Fox News bez toho, aby situáciu ďalej komentovala.

Špekulácie o tom, že nové obvinenia voči Trumpovi prišli na objednávku Bidena, ktorý by sa s ním v roku 2024 mohol znovu stretnúť v prezidentských voľbách, šíria v posledných dňoch mnohí politici Trumpovej Republikánskej strany.

Biely dom uvádza, že Biden s Garlandom o obžalobe Trumpa nikdy nehovoril. Exprezidenta obvinili z prechovávania citlivých informácií o národnej obrane a z marenia snahy úradov utajované dokumenty zabezpečiť. Na súde v utorok jeho právnik uviedol, že Trump sa cíti nevinný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet