Na hlavný obsah

Hudobné vydavateľstvo Universal prerušilo spoluprácu s kapelou Rammstein

Jej spevák čelí obvineniam zo sexuálneho násilia.

Hudobné vydavateľstvo Universal prerušilo spoluprácu s kapelou Rammstein
Spevák nemeckej industrial metalovej skupiny Ramstein. Foto: Profimedia

Hudobné vydavateľstvo Universal Music Entertainment prerušilo spoluprácu s nemeckou kapelou Rammstein, ktorej spevák Till Lindemann čelí obvineniam zo sexuálneho násilia. Firma oznámila, že nebude robiť reklamu na albumy metalovej skupiny.

„Obvinenia voči Tillovi Lindemannovi nás šokovali a máme najväčší rešpekt voči ženám, ktoré sa v tomto prípade tak odvážne verejne vyjadrili,“ uviedla vo štvrtok (15. 6.) nahrávacia spoločnosť vo vyhlásení, o ktorom informovala agentúra DPA.

„Sme presvedčení, že plné vysvetlenie obvinení, aj zo strany úradov, je bezpodmienečne žiaduce a musí byť tiež v záujme celej skupiny,“ uviedla firma. „Po zverejnení obvinení sme až do odvolania prerušili marketingové a propagačné aktivity týkajúce sa nahrávok skupiny,“ uviedla spoločnosť.

Po správach o obvineniach Lindemanna začalo berlínske prokuratúra vyšetrovanie speváka pre podozrenie zo sexuálnych deliktov a distribúcie drog. Zakladá sa na trestných oznámeniach tretích osôb, ktoré sa priamo nezúčastnili na vyšetrovaných udalostiach.

V uplynulých týždňoch nemecké médiá priniesli množstvo svedectiev mladých fanúšičiek kapely Rammstein o nevhodnom správaní 60-ročného frontmana skupiny a jeho spolupracovníkov.

Podľa týchto svedectiev mladé ženy dostali pozvánky do zázemia koncertov či na večierky po koncertoch. Tvrdí, že im bolo naznačené, že sa očakáva, že budú mať pohlavný styk s Lindemannom. Niektoré ženy tiež vyjadrili podozrenie, že dostali drogy bez toho, aby o tom vedeli. Minulý týždeň spevákovi právnici uviedli, že všetky tvrdenia sú falošné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet