Na hlavný obsah

Kollárova kauza preferenciami Sme rodina neotriasla, do parlamentu by sa dostala. Rovnako aj Dankova SNS

Lídrom je naďalej Smer-SD.

Kollárova kauza preferenciami Sme rodina neotriasla, do parlamentu by sa dostala. Rovnako aj Dankova SNS
Zľava Andrej Danko, Boris Kollár a Robert Fico. Foto: TASR/koláž RTVS

Hnutie Sme rodina Borisa Kollára by sa podľa najnovšieho prieskumu volebných preferencií do parlamentu dostalo. Získalo 6,1 percenta. A to aj napriek kauze predsedu parlamentu, pri ktorej sa priznal k fyzickému násiliu voči svojej bývalej partnerke Barbore Richterovej. Prieskum uskutočnila agentúra FOCUS pre TV Markíza.

Voľby by naďalej vyhral Smer-SD, ktorý získal 19 percent. Ako druhý by sa do parlamentu dostal Hlas-SD Petra Pellegriniho so ziskom 16,3 percenta a trojicu uzatvára Progresívne Slovensko s 13,5 percenta.

Na štvrtom mieste je hnutie Republika s deviatimi percentami. Nasleduje už spomínaná Sme rodina (6,1 percenta), KDH a OĽANO (obe 6 percent).

Prekvapivý posun sa ukazuje pri Slovenskej národnej strane Andreja Danka. Zatiaľ čo v poslednom prieskume nezískala ani potrebných päť percent, v najnovšom získala 5,5 percenta. To znamená, že by sa do parlamentu tesne dostala. Rovnako aj strana SaS, ktorá získala presne päť percent.

Naopak, pod hranicou piatich percent zostáva naďalej Aliancia-Szövetség (3,9 percenta), Demokrati (3,6 percenta) a Ľudová strana Naše Slovensko (2,1 percenta).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko