Na hlavný obsah

Najmenej dve obete si vyžiadal ruský nálet, ktorý zasiahol obchodné centrum vrátane pizzerie v centre Kramatorsku

Hlásia aj 22 zranených.

Najmenej dve obete si vyžiadal ruský nálet, ktorý zasiahol obchodné centrum vrátane pizzerie v centre Kramatorsku
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Najmenej dve obete na životoch a 22 zranených si vyžiadal ruský nálet, ktorý v utorok (27. 6.) večer zasiahol obchodné centrum vrátane pizzerie v centre mesta Kramatorsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Informovala o tom stanica Sky News odvolávajúca sa na ukrajinské úrady.

„Na mesto Kramatorsk boli vypálené dve rakety. A to na stravovacie zariadenie v centre mesta, kde sa nachádzalo veľké množstvo civilistov,“ uviedol gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko.

Spravodajca agentúry AFP informoval, že v blízkosti zasiahnutej a zničenej reštaurácie Ria Pizza sa zhromaždil dav ľudí. Videl tiež prichádzať políciu, sanitky, vojakov aj starostu Kramatorsku. Na mieste prebieha záchranná a pátracia operácia.

Pizzeriu údajne s obľubou navštevovali tamojší novinári. Po útoku zostalo poškodených aj niekoľko súkromných obytných budov.

Jeden z kuchárov, ktorému sa podarilo z reštaurácie dostať, uviedol, že v čase útoku v nej bolo „veľa ľudí“. Jedna z návštevníčok zase so slzami v očiach opísala, ako v pizzeri uviazol jej nevlastný brat.

Kramatorsk je posledným veľkým mestom na východe Ukrajiny, ktoré stále ovláda Kyjev. Leží približne len 30 kilometrov od frontovej línie. pred vojnou malo takmer 150-tisíc obyvateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet