Na hlavný obsah

Lekári vyhlásili Ekvádorčanku za mŕtvu. Počas vlastného pohrebu sa prebrala v rakve

Žena je v stabilizovanom stave.

Staršia žena sa v Ekvádore cez víkend zobudila v rakve na svojej vlastnej poslednej rozlúčke a v súčasnosti sa lieči v tej istej nemocnici, ktorá ju dva dni pred smútočným obradom vyhlásila za mŕtvu. Informovala o tom agentúra AFP.

Video zverejnené na sociálnej sieti twitter zachytáva 76-ročnú Bellu Montoyovú, ako jej z rakvy pomáhajú dvaja muži. Podľa jej syna Gilberta Balberána žena po päťhodinovom smútočnom obrade búchala do steny rakvy rukou.

Balberán musel požiadať o rakvu pre chudobné rodiny po tom, čo verejná nemocnica Martina Icazu vyhlásila jeho matku v piatok (9. 6.) za mŕtvu. „Dokonca nám dali aj úmrtný list,“ povedal pre tamojšie médiá

Ekvádorské médiá o tomto nezvyčajnom incidente informovali titulkami, v ktorých oslavovali ženino „zmŕtvychvstanie“, všíma si AFP.

Montoyovú prijali do nemocnice s podozrením na infarkt. Utrpela zástavu srdca, pričom nereagovala na oživovanie. Službukonajúci lekár ju tak vyhlásil za mŕtvu, uviedlo v nedeľu (11. 6.) ekvádorské ministerstvo zdravotníctva. Rezort dodal, že na prešetrenie incidentu zriadil výbor a že bude dohliadať na zdravotnú starostlivosť o Montoyovú.

Balberán uviedol, že svoju matku navštívil v nedeľu na jednotke intenzívnej starostlivosti. „Moja mama je na kyslíku. Jej srdce je stabilné,“ povedal Balberán o súčasnom stave svojej matky pre denník El Universo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet