Na hlavný obsah

Slováci spoznali súperov na Wimbledone. Hrunčákovú čaká reparát z Roland Garros

Tretí grandslam sezóny štartuje 3. júla.

Slováci spoznali súperov na Wimbledone. Hrunčákovú čaká reparát z Roland Garros
Foto: TASR, koláž: RTVS

Slovenskí tenisti spoznali svoj žreb na Wimbledone. Na treťom grandslamovom turnaji sezóny bude mať Slovensko v dvojhre trojnásobné zastúpenie. Na tráve v All England Clube uvidíme Annu Karolínu Schmiedlovú, Viktóriu Hrunčákovú a Alexa Molčana.

Hlavná súťaž vo dvojhre štartuje zápasmi úvodného kola v pondelok (3. 7.). Medzi mužmi obhajuje titul Srb Novak Djokovič, medzi ženami Kazaška Jelena Rybakinová.

Molčan obhajuje 3. kolo

Priamu miestenku si vďaka rankingovému postaveniu zabezpečil Alex Molčan, ktorý je jediným slovenským mužským singlovým zástupcom. V 1. kole si zmeria sily s rovnako nenasadeným 24-ročným Švédom Mikaelom Ymerom. Ak by proti Ymerovi uspel, v druhom kole sa mu črtá súboj s deviatym nasadeným Taylorom Fritzom.

Obaja súperi sa doteraz stretli na okruhu dvakrát. V roku 2021 sa na pražskej antuke tešil Ymer, rovnako tomu bolo aj na domácom antukovom turnaji Poprad Tatry Challenger 2017.

Švédovi aktuálne patrí 61. priečka v rebríčku ATP, o rok starší Molčan sa nachádza na 81. mieste. Slovák vlani pri svojej premiére postúpil na prestížnom turnaji do 3. kola.

Schmeidlová proti štvrťfinalistke z roku 2021

V ženskom pavúku má Slovensko o jednu zástupkyňu viac. K osemfinalistke z Roland Garros Anne Karolíne Schmiedlovej sa pridala aj Viktória Hrunčáková, ktorá úspešne prešla kvalifikáciou.

Slovenskú jednotku Schmiedlovú čaká na úvod turnaja švajčiarska kvalifikantka Viktorija Golubicová. Najlepším doterajším výsledkom Schmiedlovej na turnaji je postup do 2. kola, ktorý dosiahla vlani. Aktuálne 138. hráčka svetového rebríčka Golubicová si v roku 2021 zahrala vo štvrťfinále.

Tenistky sa naposledy stretli ešte v roku 2018. V osemfinále ITF turnaja na tvrdom povrchu v Poitiers triumfovala Helvétka, na hardovom turnaji WTA v japonskej Hirošime sa zas tešila Schmiedlová.

Schmeidlovej aktuálne patrí 76. priečka v rebríčku WTA, Švajčiarka je až 138.

Hrunčákovú čaká reparát proti premožiteľke z RG

Úspešná kvalifikantka Hrunčáková bude čeliť 28. nasadenej Belgičanke Elise Mertensovej, ktorá sa vlani dostala do osemfinále. Obe hráčky si vzájomne zmerali sily už trikrát, z triumfu sa vždy tešila skúsenejšia Belgičanka.

Ich posledný súboj je pomerne čerstvý, los ich proti sebe postavil aj v prvom kole Roland Garros. Reprezentantka Belgicka vtedy uspela v dvoch setoch po výsledku 6:1, 6:4.

Na hardovom turnaji v Hobarte 2020 a v prvom kole na Australian Open 2018 si Mertensová pripísala jasné víťazstva, v štyroch odohraných setoch dovolila uhrať Hrunčákovej len štyri gemy.

Hrunčáková je momentálne na 127. mieste rebríčka WTA, Mertensovej patrí 28. miesto.

V generálke na Wimbledon sa Hrunčáková na turnaji WTA v holandskom Hertogenboschi prebojovala do semifinále, s krajankou Terezou Mihálikovou si dokonca zahrala vo finále.

Zo Slovákov sa do hlavnej súťaže nepodarilo kvalifikovať Norbertovi Gombosovi, Jozefovi Koválikovi, Lukášovi Kleinovi, Jane Čepelovej a Rebecce Šramkovej.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport