Na hlavný obsah

„Slovenské more“ si tento rok pre turistov pripravilo niekoľko noviniek

Obce sa už pripravujú na otvorenie letnej turistickej sezóny.

„Slovenské more“ si tento rok pre turistov pripravilo niekoľko noviniek
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Prípravy na letnú turistickú sezónu na Zemplínskej šírave vrcholia. Starostovia obcí dolaďujú posledné detaily pred jej otvorením. Pre návštevníkov slovenského mora chystajú niekoľko noviniek.

Brehy Zemplínskej šíravy zatiaľ zívajú prázdnotou, to sa však v priebehu nasledujúcich dní zmení. Obce sa už pripravujú na otvorenie letnej turistickej sezóny.

Obec Vinné bude počas sezóny prevádzkovať dve rekreačné strediská, a to Hôrku a Vinianske jazero.

„Čo sa týka strediska Hôrka, bude v prevádzke od 24. júna. Máme novinku, že spustíme kempingové státie v rámci pláže. Je pripravené pre 20 karavanistov s možnosťou pripojenie na elektrickú a vodovodnú prípojku. Ešte stále je v hre aj možnosť získania novej výletnej lode,“ vymenúva starosta obce Vinné Marián Makeľ.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Lucia Benetinová:

Rekreanti si tak ako po minulé roky môžu vybrať, či navštívia už spomenuté Vinianske jazero, alebo dajú prednosť kúpaniu vo vodnej nádrži.

Tohtoročná sezóna na Zemplínskej šírave odštartuje symbolickým odomykaním vody cez víkend 24. a 25. júna. Pre návštevníkov je pripravený bohatý sprievodný program.

Kvalitu vody budú pravidelne kontrolovať

,,V rámci rekreačného strediska Klokočov sme pripravili prevádzku neplaveckého bazéna. Kemping spúšťame už dnešným dňom,“ uviedla v piatok (9. 6.) starostka obce Klokočov Monika Hudačková.

Kvalitu vody bude skúmať regionálny úrad verejného zdravotníctva. Odbery vzoriek prebehnú každých 14 dní a výsledky zverejnia na ich webovej stránke.

,,Vzhľadom k tomu, že začiatok kúpacej sezóny je na Zemplínskej šírave a Vinnom jazere naplánovaný na prvý júl, tak prvé vzorky odoberieme 14 dní pred začiatkom sezóny,“ oznámila šéfka regionálneho úradu verejného zdravotníctva Janka Stašková.

Počas letnej sezóny na Zemplínskej šírave očakávajú takmer pol milióna návštevníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny