Na hlavný obsah

Charkov sa stal v noci terčom ruských rakiet

Na mieste zásahu vznikol požiar, zasahovali hasiči.

Charkov sa stal v noci terčom ruských rakiet
Ilustračná snímka. Ruské rakety sú vystreľované proti Ukrajine z ruskej Belgorodskej oblasti. Foto: TASR/AP

Druhé najväčšie mesto Ukrajiny, Charkov na východe krajiny, sa stal v noci na pondelok (31. 7.) terčom ruských rakiet. Na mieste zásahu vznikol požiar, zasahovali hasiči.

Útok si vyžiadal jedného raneného, uviedol v pondelok na svojom webe denníka Ukrajinska pravda s odvolaním sa na hovorcu prokuratúry. Podľa starostu Ihora Terechova mesto zasiahli dve rakety, ktoré poškodili budovy, ktoré nie sú obytné.

„Rusi o polnoci (23.00 SELČ) odpálili z Belgorodskej oblasti na náš región rakety typu S-300,“ uviedol hovorca prokuratúry v Charkovskej oblasti Dmytro Čubenko. V Charkove podľa neho zasiahli sklady jedného podniku, pričom bol zranený muž, ktorý sa nachádzal neďaleko od výbuchu.

Vypukol tiež požiar, plamene zachvátili 200 metrov štvorcových. Ďalšia raketa zasiahla súkromný dom v obci Velykyj Burluk, ležiacej asi 110 kilometrov na sever od Charkova. Nikto tu nebol zabitý, ani zranený, dodal hovorca.

Rakety S-300 boli pôvodne určené na protivzdušnú obranu, ale ruské jednotky ich používajú aj na ostreľovanie pozemných cieľov. Pri tomto použití však podľa expertov nevynikajú presnosťou.

Letecký poplach, ktorý pôvodne vyhlásili na východe krajiny, neskôr rozšírili na celú krajinu, kým ho odvolali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet