Na hlavný obsah

Dobré správy z Grécka: Všetky požiare sa podarilo dostať pod kontrolu

Nebezpečenstvo vzniku ďalších požiarov však zostáva vysoké.

Dobré správy z Grécka: Všetky požiare sa podarilo dostať pod kontrolu
Zhorený les na gréckom ostrove Rodos. Foto: TASR/AP

Všetky požiare v Grécku sa už podarilo dostať pod kontrolu. Podľa gréckych médií o tom v piatok (28. 7.) ráno informovala civilná služba. Nebezpečenstvo vzniku a ďalšieho šírenia požiarov však kvôli týždňu trvajúcemu suchu zostáva vysoké.

Výstraha pred extrémnym rizikom vzniku požiarov momentálne platí v šiestich oblastiach, čo je o jednu menej ako vo štvrtok (27. 7.).

Pod kontrolou už je aj požiar v okolí mesta Volos v centrálnom Grécku, kde horelo v areáli muničného skladu letectva. Podľa odborníka osloveného stanicou ERT detonácie vnímali ľudia aj dva kilometre od skladu, čo svedčí o uložení stoviek bômb.

Profesor jadrovej fyziky Theodoros Liolios varoval obyvateľov, aby sa nedotýkali neznámych kovových predmetov v okruhu troch kilometrov, kým perimeter neskontroluje armáda.

Najlepšia situácia za posledné dni

Situácia na ostrove Rodos je najlepšia za posledné dni. Hasiči zaznamenali niekoľko nových vzplanutí, všetky ohne sú ale pod kontrolou, uviedla grécka agentúra AMNA. Niektorí obyvatelia už sa začali vracať do svojich domovov a začali upratovacie práce, píše agentúra DPA.

Severovýchodom Grécka v okolí mesta Xanthi sa prehnala búrka s krupobitím. Malé tornádo poškodilo poľnohospodársku úrodu a vyvrátilo stĺpy elektrického vedenia, píše server stanice ERT.

Grécko v piatok očakáva teploty medzi 35 až 37 stupňami Celzia vo východnej časti pevniny, v ostatných oblastiach by mohlo byť o dva stupne menej. Podľa meteorológov bude jasno a vietor bude slabnúť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet