Na hlavný obsah

Dôchodkyňa takmer prišla o strechu nad hlavou aj o peniaze. Podvodníkom hrozí vysoký trest

Podvod sa pokúsili pred políciou skrývať.

Dôchodkyňa takmer prišla o strechu nad hlavou aj o peniaze. Podvodníkom hrozí vysoký trest
Ilustračná snímka.

Osamelú dôchodkyňu sa pokúsila v Šamoríne dvojica podvodníkov pripraviť o strechu nad hlavou a o majetok. Získali si jej dôveru a presvedčili ju, aby predala svoj byt. Províziu však mala bez seniorkinho vedomia získať obvinená žena. Informovala o tom polícia Trnavského kraja na sociálnej sieti.

Dvojica podvodníkov si osamelú staršiu ženu vytipovala, pričom k nej pristupovali priateľsky a nápomocne. Dôchodkyňa im napokon začala dôverovať a presvedčili ju, aby predala svoj byt, o ktorý prejavila záujem 33-ročná žena. V kupno-predajnej zmluve sa však neuvádzalo číslo účtu 81-ročnej majiteľky bytu, ale 46-ročnej obvinenej.

O predaj bytu sa začala zaujímať polícia. Keď sa o tom podvodníčka dozvedela, so seniorkou spísala zaopatrovaciu zmluvu na obecnom úrade. „Štyridsaťtisíc jej mala dôchodkyňa dať ako odmenu za doživotnú starostlivosť a 50-tisíc mala dostať ako dar. Podľa znalca mal byt takmer dvojnásobnú hodnotu, a to 165 tisíc eur,“ priblížila polícia.

Obe osoby, ktoré staršiu ženu podviedli zadržali a vyšetrovateľ podal návrh na ich väzobné stíhanie, o ktorom rozhodne sudca. Obvineným hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Polícia opakovanie žiada verejnosť, najmä osamelo žijúcich dôchodcov, aby boli pri podpisovaní rôznych zmlúv obzvlášť opatrní. Podvodníci totiž často využívajú ich vysoký vek, neskúsenosť, dôveru a aj samotnú osamelosť seniorov.

Vyzývajú, aby sa ľudia pri pochybnostiach obrátili na bezplatnú policajnú linku 158.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny