Na hlavný obsah

Dúhový Pride v Bratislave: Polícia pripravila viacero bezpečnostných opatrení

S obmedzeniami musia počítať aj vodiči.

Dúhový Pride v Bratislave: Polícia pripravila viacero bezpečnostných opatrení
Dúhový Pride Bratislava. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Bratislavská polícia pripravuje bezpečnostné opatrenia v súvislosti s podujatím Dúhový Pride Bratislava, ktoré sa uskutoční v sobotu (22. 7.). Vodiči by tak mali v Bratislave počítať s určitými dopravnými obmedzeniami, pričom môže dôjsť aj k dočasnému vylúčeniu zastávok mestskej hromadnej dopravy.

O prípadných ďalších dopravných obmedzeniach budú verejnosť včas informovať. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Ako polícia ďalej informovala, verejný poriadok zabezpečia policajti z radov poriadkovej polície, dopravnej polície a kriminálnej polície v súčinnosti s policajtmi mestskej polície.

Polícia bude postupovať v súlade so zákonom. Cieľom bezpečnostných obmedzení je zabezpečiť ochranu verejného poriadku, života, zdravia a majetku občanov a tiež plynulosť dopravy.

„S občanmi, ktorí sa rozhodnú na zhromaždení zúčastniť budú komunikovať policajti Antikonfliktného tímu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave,“ informovala polícia. Súčasne žiada občanov, aby rešpektovali pokyny a výzvy polície.

V prípade, že dôjde k narušeniu verejného poriadku či k páchaniu protiprávnej činnosti, polícia využije na základe zákona všetky možnosti na obnovenie verejného poriadku či zjednanie nápravy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny