Na hlavný obsah

Bratislavu čakajú cez víkend dva pochody. Uskutoční sa Dúhový Pride aj podujatie Hrdí na rodinu

Oba pochody sa uskutočnia v sobotu.

Bratislavu čakajú cez víkend dva pochody. Uskutoční sa Dúhový Pride aj podujatie Hrdí na rodinu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/koláž RTVS

Pochod Hrdí na rodinu má poukázať na dôležitosť manželstva muža a ženy i ochranu detí. Jedenásty ročník národného podujatia sa bude konať v sobotu (22. 7.) na Jakubovom námestí v Bratislave so začiatkom o 15.00 h. Súčasťou bude aj diskusia či vyhodnotenie súťaže. V utorok (18. 7.) o tom informovali organizátori.

„My rodinu považujeme za najautentickejšie a najbezpečnejšie miesto pre výchovu detí a miesto, ktoré je v dnešnej dobe stále hodné ochrany,“ uviedol jeden z organizátorov Marek Nikolov. Ako dodal, ich spôsobom nie je protest či nenávisť. Mottom aktuálneho ročníka je Manželstvo chráni deti.

Súčasťou programu bude diskusia a vyhodnotenie súťaže, ktorá prebiehala na základných a stredných školách. „Je o opise najkrajšieho príbehu lásky a vernosti,“ uviedol organizátor Anton Chromík. Pochod má prebiehať po Dunajskej ulici cez Dostojevského rad. Následne sa účastníci vrátia naspäť na Jakubovo námestie.

V sobotu sa v Bratislave uskutoční aj podujatie Dúhový Pride, ktoré podporuje viditeľnosť lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych (LGBTI) ľudí na Slovensku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny